Ross Residence

Project Type: Residential
Size: 5,000 Sq./ft.

When an Ivy league head of industry marries a Zen Center spiritual beauty, the design process for their primary residence is ripe with life experience, experimentation and good tension.  Listening deeply to the commonalities, as well as the differences, formed a colorful conceptual picture unique to their family story.

Christen Interiors was diligent about understanding our lifestyle and our needs as a family and a couple and presenting us with various choices that matched our budget.
— Boyer Stein / Ross Residence

Seemingly like the other traditional surrounding estates, the entrance reveals a different story. Greeted with uplifting colors of fuchsia and orange lacquer boxes, the design nods to the future while an image of the past, a California Indian, recognizes the native American history of the area.  

The dining room gradient walls of cyan blue and giant peacock photography transport dinner guests out of the conservative, affluent neighborhood into a vacation state of mind.  

The living room masculine grey tones cohabiting with the playful yellow B&B Italia chaise lounge, the purple dining areas and the orange accents keep the guest engaged in an unfolding color story. As you take in the magnificent views, the man made color story of CMYK provides a backdrop to the incredible surrounding natural beauty.